Anna2000

Hallå där, Anna Axelson – några nyheter i 2017 års tävling?

Anna Axelson, tävlingens produktionsledare, ger här en lägesrapport.
– Den största nyheten ännu så länge är att Stora Publishingpriset byter namn till Publishingprisets Grand Prix. Dessutom kommer det att delas ut tre Grand Prix, ett för film, ett för webb och ett för print.

Något mer?
– Det händer väldigt mycket hela tiden. Men som vanligt blir det några nya tävlingskategorier och några nya juryledamöter. Och så tar en ny programledare över efter Alexandra Pascalidou, som lett prisutdelningen i tre år. Vem det blir vill jag inte avslöja ännu, men det är en mycket värdig efterträdare! Och så lämnar vi Musikaliska efter tre bra år. Den nya lokalen ligger även den i Stockholms innerstad. Håll koll på publishingpriset.org och nyhetsbrevet PublishingPrisNytt. Där uppdaterar jag löpande med senaste nytt.

Hur vill du sammanfatta 2016 års tävling?
– 2016 var året då byråvärlden verkligen fick upp ögonen för att tävla i Publishingpriset. Drygt hälften av alla bidrag anmäldes av en kommunikations- eller informationsbyrå. Det var en liten överraskning för oss när vi sammanställde statistiken! Och så var det kul med Lilla Publishingpriset, ett helt nytt pris, som mycket välförtjänt tilldelades Bokförlaget Forum för Clara Henrys bok om mens!

Några trender i 2016 års tävling?
– Ja, att allt fler tryckerier väljer att skicka in bidrag och att antalet tävlande filmer ökar stadigt. Sedan är det intressant att iaktta hur antalet bidrag i olika kategorier varierar år från år. 2016 var det till exempel knapert med kokböcker.

Slutligen, vad händer just nu på tävlingskansliet?
– Mycket! Vi närmar oss årets roligaste tid då anmälningarna börjar trilla in och vi får ha kontakt med så otroligt många trevliga människor. Så just nu fokuserar vi på att förbereda oss för att allt ska flyta så smidigt som möjligt för de tävlande. Och så skissar vi på upplägget kring själva prisutdelningen. Även här händer det spännande grejer som vi återkommer till.

SV – Partners

PARTNERS:    ArcticPaper180   GD180ny    grafkom_logo150     Trydellslog.mfj180 webbplatsen_logo_180

SV – Sidfot

Publishingpriset, Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
Telefon 031-50 00 30
Publishingpriset är ett varumärke • Copyright © 1990–2017 Publishingpriset • All rights reserved
Etablerat 1990
kansliet@publishingpriset.org

Producerad med xSentio från WebbPlatsen