Anna2A2000

Hallå där Anna Axelson

Hallå där Anna Axelson, produktionsledare på Publishingpriset. Hur är tävlingsläget?

Jo, tack bara fint. Det kommer in en stadig ström av anmälningar men det är också många som hör av sig för att få veta mer om tävlingen innan man anmäler sig.

Jaha, vilken är den vanligaste frågan?

Just nu är de frågor som rör kategoritillhörighet vanligast. Vi har ett stort antal kategorier att välja bland. I vissa fall klarar jag och den tävlande av att reda ut det via telefon eller mejl. I andra ber jag att få återkomma efter att tävlingsbidraget har nått oss – då har vi på kansliet en möjlighet att kika lite mer ingående på produkten, gärna med beskrivningen av syfte och målgrupp som underlag.

Är det vanligt att tävlingsbidrag anmäls i fel kategori?

Jag skulle väl inte säga att det är vanligt, men visst – det händer. Ibland upptäcker jag det direkt vid anmälan, ibland står det klart först när juryns arbetsutskott går igenom tävlingsbidragen i början av juni. Då blir det en del mejlande, jag meddelar alltid de tävlande om ett tävlingsbidrag har flyttats till annan kategori.

Har man som liten aktör någon chans mot de stora drakarna i tävlingen?

Absolut! Juryn går ju på djupet i sin bedömning och värderar så mycket mer än bara en exklusiv yta. Kreativa bidrag med bra målgruppsanpassning och ett tydligt syfte går alltid hem hos juryn.

Fler frågor?

Många undrar om de kan anmäla bidrag nu i april trots att tävlingsbidraget ännu inte är publicerat eller tryckt. Detta för att utnyttja vår avgiftsstege, som gör att det är lägre avgift ju tidigare man registrerar sin anmälan. Då är det gott att kunna säga att det går alldeles utmärkt att anmäla nu och skicka in trycksaker eller länkar till webbsidor och filmer senare. Huvudsaken är att bidragen är klara när tävlingsfönstret stänger i slutet av maj. För oss på kansliet underlättar det mycket när anmälningarna kommer in utspritt under en längre period, så att vi hinner med att administrera dem. Och andas mellan varven.

SV – Sidfot

Publishingpriset AB, Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda • Telefon 031-50 00 30
Publishingpriset är ett varumärke • Copyright © 1990–2019 Publishingpriset AB • All rights reserved
Etablerat 1990
kansliet@publishingpriset.org

Producerad med xSentio från WebbPlatsen