Anna2000

Hallå där, Anna Axelson – är det stiltje på kansliet?

Hallå där Anna Axelson, produktionsledare på Publishingpriset. Är det stiltje på kansliet så här mitt emellan två tävlingssäsonger?
– Nej, det kan jag inte påstå. Vi utvärderar tävlingsåret 2017 och planerar för fullt för 2018. Det är många beslut som ska tas. Samtidigt smälter vi fortfarande intrycken från prisutdelningen och Jesper Rönndahls strålande debut som tävlingens programledare.

Blir det några spännande nyheter 2018?
– Det är så många tävlande som hört av sig med positiv respons så egentligen vill vi ändra så lite som möjligt, men som alltid ser vi igenom tävlingskategorierna för att se om någon kategori saknas eller om någon fallit ur tiden. Vi har fått flera förslag på nya kategorier som vi funderar över. Men en nyhet som jag gärna berättar om är att vi 2018 inför ett helt nytt tävlingsområde – e-publikationer!

E-publikationer?
– Ja, vi har de senaste åren fått många frågor om varför man inte kan tävla med digitala publikationer – många publicerar ju en sådan istället för att trycka upp en hel pappersupplaga. 2018 gör vi slag i saken och öppnar tävlingen för e-publikationer, som till exempel rapporter, tidskrifter och informationshäften.

Fler hemligheter som du inte vill avslöja ännu?
– Absolut! Det finns en typ av byråer som vi ser lite för sällan i Publishingpriset, men som vi tror skulle ha stort utbyte av att tävla. För att attrahera dem kommer vi göra en specialare som vi tror att de kommer gilla.

När tar du bladet från munnen?
– I år kan man anmäla bidrag redan från 8 januari, vilket är en hel månad tidigare jämfört med tidigare år. Då har vi spikat såväl tävlingsterminen som tävlingskategorierna, och i samband med att vi bjuder in till det nya tävlingsåret berättar vi också om årets övriga nyheter.

SV – Sidfot

Publishingpriset, Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
Telefon 031-50 00 30
Publishingpriset är ett varumärke • Copyright © 1990–2017 Publishingpriset • All rights reserved
Etablerat 1990
kansliet@publishingpriset.org

Producerad med xSentio från WebbPlatsen