Annonser ny tävlingsavdelning i Publishingpriset

Annonser och annonstavlor i Publishingprisets nya tävlingsavdelning

PRESSMEDDELANDE 2022-01-18

Publishingpriset mjukstartar 2022 med en handfull tävlingskategorier i den nya avdelningen Annonser, men kommer att vara lyhörda för kundernas önskemål om fler kategorier kommande år. Därför har den nya avdelningen också en ”öppen kategori” under det första tävlingsåret.

Annonskategorierna kommer av juryn att bedömas utifrån dessa fyra kriterier:
COPY – annonsens verbala uttryck och förmåga att väcka intresse
DESIGN – visualisering av idén/budskapet
IDÉ – bärande idé/grepp för att nå presenterat syfte
VISUELLA KOMPONENTER – förmåga att förstärka och kommunicera budskapet

– Med den nya tävlingsavdelningen för annonser och annonstavlor kommer vi att kunna dela ut i det närmaste femtio guldstatyetter och lika många silverutmärkelser samt fyra Grand Prix, säger Jan Corneliusson, Publishingprisets ordförande.

OM PUBLISHINGPRISET
Pristävlingen, som grundades 1990, syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i annonser, print och på webben. Publishingpriset är fristående från branschens organisationer. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet. I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, manus och regi. Och i annonskategorierna copy, design, idé samt visuella komponenter.
Mer om bedömningskriterierna

KONTAKT
Tfn 070-844 60 88, Jan Corneliusson
Mejl jan@publishingpriset.org
Publishingpriset Sverige AB
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
https://publishingpriset.org/