Jury

Juryn för 2022 publiceras här till våren.

Juryn för Publishingpriset 2021

Juryn består av verksamma kommunikatörer som granskar, värderar och jämför tävlingsbidragen.

Effektiv och framgångsrik kommunikation förutsätter mer än god form. Därför bedömer Publishingpriset jury även textinnehåll och visuellt innehåll samt – beroende på typ av tävlingsbidrag – regi (film), fysiskt utförande (print) och användbarhet (webbplats).

 

JURYNS EXEKUTIVA UTSKOTT

Lillemor Bulukin, grafisk designer, kommunikationskonsult, juryns ständiga sekreterare.

Björn Karlsson, instiftade Publishingpriset år 1990, juryns ordförande.

 

ÖVRIGA LEDAMÖTER

Per Axbom, coach, UX-designer, podcaster, författare, föreläsare vid Nackademin och Högskolan i Jönköping. Hans podsändning heter UX Podcast och hans senaste bok Digital omtanke.

Thomas Barregren har jobbat som vd för en av Sveriges största webbyråer och är sedan 2013 delägare i contentbyrån Kntnt. Thomas har undervisat i kommunikation och konsten att skriva för webben på yrkeshögskola och är författare till den första boken på svenska om content marketing.

Anna Clarén, fotograf, lärare på Nordens Fotoskola Biskops-Arnö. Vinnare av Svenska Fotobokspriset och representerad på flertalet statliga institutioner, bland annat Moderna Museet i Stockholm. Senaste bildserien När allt förändrades visades på Fotografiska i Stockholm och gavs ut som bok på Max Ström (2018).

Bertil Engberg är grafiker med utbildning från Grafiska Institutet. Han är en kunnig och insiktsfull yrkesman med hög sakkunskap inom såväl boktryck och offset som digitaltryck och efterbehandling.

Maria Eriksson-Hecht, filmregissör verksam i Stockholm. Hon har gjort ett flertal prisbelönta kortfilmer. Skolstartssorg från 2017 visades på över 100 internationella filmfestivaler och vann över 40 festivalpriser. Senaste kortfilmen Alvaret vann nyligen publikens pris på Uppsala kortfilmsfestival. Filmen Jag tror jag är lite kär i dig tog hem två tunga priser i Publishingpriset 2018. För tillfället arbetar Maria på sin debutlångfilm Kevlarsjäl samt regisserar två avsnitt av Tunna blå linjen säsong 2.

Anna Hänström, Art Director och UX designer jobbar just nu som konsult på Sopra steria. Utbildad på Berghs och vinnare av Publishingpriset.

Lasse Liljeholm, ljudläggare, ljuddesigner, inspelningstekniker, medverkat i över 70 långfilmer, vinnare av Guldbaggen.

Pernilla Olsson, scenograf med examen från Accademia di belle Arti di Brera i Milano, art director, production designer, vinnare av Excellence in Production Design Award (Art Directors Guild).

Camilla Sundberg, Creative Director på digitalbyrån Cloud Nine. Flitig föreläsare inom digital design och UX.

Ingegärd Waaranperä, teaterkritiker på Dagens Nyheter sedan 1986, numera frilans. Redaktör, lektör och korrekturläsare för bland annat förlaget Ordfront.

 

FÖRNYELSE OCH KONTINUITET
Genom att vi byter ett begränsat antal ledamöter varje år, uppgraderas juryn i långsam takt, allt för att tillgodose såväl behovet av förnyelse som av kontinuitet.

 

JURYARBETET
Under sommarmånaderna inleds arbetet med att rangordna och poängsätta de tävlande bidragen i varje tävlingskategori. Juryn utser sedan i tur och ordning nominerade, vinnare och Grand Prix-mottagare samt formulerar vinnarmotiveringar. Arbetet avslutas i oktober. Juryledamöterna har tystnadsplikt och får inte utanför juryn prata om inkomna tävlingsbidrag.

 

Filmbidrag bedöms utifrån
• design
• filmfoto
• ljud
• regi

Printbidrag bedöms utifrån
• design
• textinnehåll
• tryck, repro, efterbehandling, pappersval
• visuellt innehåll

Webbplatsbidrag bedöms utifrån
• användbarhet
• design
• textinnehåll
• visuellt innehåll

Fullständiga kriterier finns på sidan Bedömningskriterier

 

Fotnot
I några fall meddelar en juryledamot jäv, varvid ledamoten inte deltar i beslut rörande en eller flera tävlingskategorier.

SV – Sidfot

Publishingpriset AB, Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda • Telefon 031-50 00 30
Publishingpriset ® är ett registrerat varumärke • Copyright © 1990–2022 • All rights reserved
Etablerat 1990
kansliet@publishingpriset.org

Producerad med xSentio från WebbPlatsen