De kan vinna kategorin Helgbilagor i Publishingpriset

PRESSMEDDELANDE 2018-08-27

I den nya kategorin Helgbilagor/weekendmagasin har följande tre titlar nominerats:
• Bonus Weekend, helgbilaga i Barometern-OT
• Dagens Nyheter Lördag
• Di Weekend

Efter ett omfattande arbete har juryn utsett finalisterna i Publishingprisets 50 tävlingskategorier.

I tävlingen, som för trycksaker premierar god och tydlig kommunikation, bedöms bidragen utifrån grafisk design, textinnehåll, visuellt innehåll och fysiskt utförande.

Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande jurybedömda kommunikationstävling.

Här finns en lista över samtliga finalister 2018

Förstapristagarna i de olika kategorierna, samt vinnarna av Publishingprisets Grand Prix presenteras under en prisutdelning 7 november 2018 på Berns i Stockholm. Värd för evenemanget är Jesper Rönndahl.

OM PUBLISHINGPRISET
Priset, som grundades i början av 1990-talet, delas i år ut för 26:e gången. Tävlingen syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i print och på webben. Publishingpriset är fristående från branschens organisationer. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet (tryck, repro, efterbehandling och pappersval). I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, ljud och regi.

KONTAKT
Tfn 070-593 11 09, Björn Karlsson, juryns ordförande
Mejl bjorn@publishingpriset.org
Publishingpriset
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
https://publishingpriset.org/