De kan vinna Publishingpriset 2017

De kan vinna Publishingpriset 2017

PRESSMEDDELANDE 2017-08-29

Efter ett omfattande arbete har juryn nu utsett finalisterna i Publishingprisets 40 tävlingskategorier. I år är det i genomsnitt 6,5 nominerade per kategori.

I tävlingen, som för trycksaker, webb och film premierar god och tydlig kommunikation, bedöms bidragen utifrån grafisk design, textinnehåll, visuellt innehåll och – beroende på typ av tävlingsbidrag – användarbarhet, fysiskt utförande, regi och ljud samt filmfoto.

Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande jurybedömda kommunikationstävling.

Här finns en lista över samtliga finalister 2017.

Förstapristagarna i de olika kategorierna, samt vinnaren av Publishingprisets Grand Prix presenteras under en prisutdelning 23 oktober 2017 på Berns i Stockholm. Värd för evenemanget är Jesper Rönndahl.

OM PUBLISHINGPRISET

Priset, som grundades i början av 1990-talet, delas i år ut för 25:e gången. Tävlingen syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i print och på webben. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet (tryck, repro, efterbehandling och pappersval). I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, ljud och regi. Mer om bedömningskriterierna.

KONTAKT

Tfn 070-593 11 09, Björn Karlsson, juryns ordförande
Mejl bjorn@publishingpriset.org
Publishingpriset
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
https://publishingpriset.org/