De kan vinna Publishingpriset 2018

PRESSMEDDELANDE 2018-08-24

Efter ett omfattande arbete har juryn nu utsett finalisterna i Publishingprisets 50 tävlingskategorier. I år är det i genomsnitt 6,7 nominerade per kategori.

Nya tävlingskategorier för året är bokasin, fackböcker för barn och unga, kampanjsajter, regionala magasin, tidningswebbplatser samt weekendmagasin.

I tävlingen, som för trycksaker, webb och film premierar god och tydlig kommunikation, bedöms bidragen utifrån grafisk design, textinnehåll, visuellt innehåll och – beroende på typ av tävlingsbidrag – användarbarhet, fysiskt utförande, regi och ljud samt filmfoto.

Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande jurybedömda kommunikationstävling.

Här finns en lista över samtliga finalister 2018

Förstapristagarna i de olika kategorierna, samt vinnarna av Publishingprisets tre Grand Prix presenteras under en prisutdelning 7 november 2018 på Berns i Stockholm. Värd för evenemanget är Jesper Rönndahl.

OM PUBLISHINGPRISET
Priset, som grundades i början av 1990-talet, delas i år ut för 26:e gången. Tävlingen syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i print och på webben. Publishingpriset är fristående från branschens organisationer. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet (tryck, repro, efterbehandling och pappersval). I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, ljud och regi.
Mer om bedömningskriterierna

KONTAKT
Tfn 070-593 11 09, Björn Karlsson, juryns ordförande
Mejl bjorn@publishingpriset.org
Publishingpriset
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
https://publishingpriset.org/