De kan vinna Publishingpriset 2019

PRESSMEDDELANDE 2019-08-26

Efter ett omfattande arbete har juryn nu utsett finalisterna i Publishingprisets 54 tävlingskategorier. I år är det i genomsnitt 5,9 nominerade per kategori.

Nya tävlingskategorier för året är Filmer som marknadsför produkter, Magaloger, Verksamhetspresentationer, Sajter som marknadsför destinationer samt Sajter som marknadsför föreningar/organisationer.

I tävlingen, som för trycksaker, webb och film premierar god och tydlig kommunikation, bedöms bidragen av en jury med femton ledamöter.

Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande jurybedömda kommunikationstävling.

Här finns en lista över samtliga finalister 2019

Förstapristagarna i de olika kategorierna, samt vinnarna av Publishingprisets tre Grand Prix presenteras under en prisutdelning 5 november 2019 på Berns salonger i Stockholm. Värd för evenemanget är Jesper Rönndahl.

OM PUBLISHINGPRISET
Priset, som grundades 1990, fullbordar i och med 2019 sitt tredje decennium. Tävlingen syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i print och på webben. Publishingpriset är fristående från branschens organisationer. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet. I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, ljud och regi.
Mer om bedömningskriterierna

KONTAKT
Tfn 070-593 11 09, Björn Karlsson, juryns ordförande
Mejl bjorn@publishingpriset.org
Publishingpriset Sverige AB
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
https://publishingpriset.org/