De kan vinna Publishingpriset 2020

PRESSMEDDELANDE 2020-10-13

Efter ett omfattande arbete har juryn nu utsett finalisterna i Publishingprisets 46 tävlingskategorier. I år är det i genomsnitt 5,1 nominerade per kategori.

Nya tävlingskategorier för året är Fackböcker – mat och dryck, Tidningar – populärvetenskap, Sajter som marknadsför företag samt Sajter som marknadsför verksamheter.

I tävlingen, som för trycksaker, webb och film premierar god och tydlig kommunikation, bedöms bidragen av en jury med tolv ledamöter.

Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande jurybedömda kommunikationstävling.

Här finns listor över samtliga finalister 2020

Förstapristagarna i de olika kategorierna, samt vinnarna av tre Publishingprisets Grand Prix tillkännages i november.

OM PUBLISHINGPRISET
Priset, som grundades 1990, går i och med 2020 in i sitt fjärde decennium. Tävlingen syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i print och på webben. Publishingpriset är fristående från branschens organisationer. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet. I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, ljud och regi.
Mer om bedömningskriterierna

KONTAKT
Tfn 070-593 11 09, Björn Karlsson, juryns ordförande
Mejl bjorn@publishingpriset.org
Publishingpriset Sverige AB
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
https://publishingpriset.org/