De vann Publishingpriset 2018

PRESSMEDDELANDE 2018-11-08

Igår var det prisutdelning på Berns och Chinateatern i kommunikationstävlingen Publishingpriset. På grund av sin storlek var tävlingen uppdelad på två prisutdelningar med sammanlagt 640 personer i publiken. Av de drygt 300 finalisterna utsågs 52 kategorivinnare, tre Grand Prix-vinnare samt vinnare av Lilla Publishingpriset. Programledare var Jesper Rönndahl.

Bokasinet American Trails (Paper Heart Publishing), filmen Gröna Lund Halloween (Lavette Film), kundtidningen Naturkompaniet 365 (Norr Agency), magasinet Dagens Nyheter Lördag, medlemstidningen Amnesty Press (A4 Text & Form) samt webbplatsen Fotbollsmagasinet Offside var några av kategorivinnarna.

Och årets tre Grand Prix gick till …

• Informationsfilmen Riskgruppen (Grand Prix Film)
Nosy AB på uppdrag av Pensionsmyndigheten

• Praktverket Being There av Paul Hansen (Grand Prix Print)
Bokförlaget Max Ström

• Marknadsföringssajten Profoto (Grand Prix Webb)
Valtech, Bazooka och Profoto

Lilla Publishingpriset (för utmärkt kommunikation till en ung målgrupp) gick till opinionsbildningsfilmen Jag tror jag är lite kär i dig (Pophunters Film & TV på uppdrag av Stiftelsen Aktiv Skola).

Bilden ovan: Jesper Rönndahl leder utdelningen av Publishingpriset 2018. Foto Stina Stjernkvist.

Frågor besvaras av juryns ordförande Björn Karlsson, bjorn.karlsson@publishingpriset.org, 070-593 11 09

Publishingpriset är en jurybedömd tävling som belönar redaktionell kommunikation och marknadskommunikation inom områdena film, print och webb. Årets tävling är den 26:e i ordningen. Prisutdelningen ägde rum på Berns och Chinateatern i Stockholm 7 november 2018.