Finsk bok kan komma att vinna Publishingpriset 2018

PRESSMEDDELANDE 2018-08-24

Boken ”Glue Boys – en barndom på Kenyas gator”, producerad av SLEF-Media i Vasa, är nominerad i kategorin ”Reportage/berättelser i bokform” i kommunikationstävlingen Publishingpriset.

Så här skriver förlaget: Författaren bakom “Glue Boys – en barndom på Kenyas gator”, Sofia Jern, önskar med sin bok vara en röst för Kenyas bortglömda barn. I Kenya, liksom många andra länder, hör gatubarnen till de mest sårbara och utsatta i samhället – deras blotta existens är en nagel i ögat. Vardagen kännetecknas av våld, förakt och drogmissbruk, men paradoxalt nog också av glädje och stark gemenskap. Sofia Jern vill i ord och bild skildra gatubarnens många gånger svårförståeliga tillvaro.

Sofia Jern vann år 2016 fototävlingen ”Sony World Photography Awards: Student Focus” med bildserien “Glue Boys”, och bilder från denna serie återfinns i boken.

Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Nordens mest heltäckande jurybedömda kommunikationstävling.

Förstapristagarna i de olika kategorierna, samt vinnarna av Publishingprisets tre Grand Prix presenteras under en prisutdelning 7 november 2018 på Berns i Stockholm. Värd för evenemanget är Jesper Rönndahl.

Årets samtliga finalister

OM PUBLISHINGPRISET
Priset, som grundades i början av 1990-talet, delas i år ut för 26:e gången. Tävlingen syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i print och på webben. Publishingpriset är fristående från branschens organisationer. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet (tryck, repro, efterbehandling och pappersval). I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, ljud och regi.

KONTAKT
Tfn 070-593 11 09, Björn Karlsson, juryns ordförande
Mejl bjorn@publishingpriset.org
Publishingpriset
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
https://publishingpriset.org/