Norsk film kan vinna Publishingpriset 2017

Norsk film kan vinna Publishingpriset 2017

PRESSMEDDELANDE 2017-08-30

Filmen Fuck Fossils, producerad av Snöball Film AS i Oslo, är nominerad i kategorin Opinionsbildningsfilmer i kommunikationstävlingen Publishingpriset.

Filmen, som producerats med stöd från forskningsrådet i Norge, vänder sig till ungdom och unga vuxna.

Länk till filmen: http://kunnskapsfilm.no/video/fuck-fossils/

Så här skriver Snöball Film: Hva vil global oppvarming bety for meg og mitt liv? Det er dette vi prøver å beskrive i fiksjonsfilmen Fuck Fossils. Hvordan vil dagliglivet til en familie i Norge arte seg i 2050, sett i lys av klimaendringene?
Dette er ikke så lett å lese ut fra forskningsrapporter eller nyhetsartikler. Filmen er inspirert av Thomas Cottis sin forskningsrapport En framtid du ikke vil ha.

Vi befinner oss i en bolig i Oslo i år 2050. Her følger vi noen ungdommer en høstkveld preget av ekstremvær. I følge FNs klimapanel er det mulig å hindre at det blir mer enn 2 grader varmere, om vi handler nå. Selv om vi greier å nå dette 2-gradersmålet i 2050, vil det bli alvorlige konsekvenser for alle mennesker – også for oss her i Norge. Filmen formidler et inntrykk av dette, gjennom nyhetsinnslag, menneskene vi møter i filmen, og hvordan hverdagen til ungdommene er påvirket av klimaendringer og tiltak. Hovedrollene spilles av Thomas Hayes, kjent fra NRK serien Skam, og Rebekka Kjølle.

Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Skandinaviens mest heltäckande jurybedömda kommunikationstävling.

Här finns en lista över samtliga finalister 2017.

Förstapristagarna i de olika kategorierna, samt vinnaren av Publishingprisets Grand Prix presenteras under en prisutdelning 23 oktober 2017 på Berns i Stockholm. Värd för evenemanget är Jesper Rönndahl.

OM PUBLISHINGPRISET
Priset, som grundades i början av 1990-talet, delas i år ut för 25:e gången. Tävlingen syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i print och på webben. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet (tryck, repro, efterbehandling och pappersval). I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, ljud och regi. Mer om bedömningskriterierna.

KONTAKT
Tfn 070-593 11 09, Björn Karlsson, juryns ordförande
Mejl bjorn@publishingpriset.org
Publishingpriset
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda, Sverige
https://publishingpriset.org/