Publishingpriset byter ägare

Efter 30 år säljer Björn Karlsson, vd och tävlingens instiftare, aktiebolaget som driver Publishingpriset.

PRESSMEDDELANDE 2021-12-29

Efter tre årtionden säljer du tävlingen. Varför?

I princip har tävlingen haft samma bemanning i 30 år. Sedan några år har vi därför letat efter en köpare som kan vitalisera tävlingen. Och om jag får tala för mig själv så har jag inte blivit direkt yngre under de här åren. Jag vill också sälja tävlingen medan jag har energi och förmåga att introducera en ny ägare.

Vad innebär detta för tävlingen?

Egentligen inte så mycket, åtminstone inte till en början. Tävlingsåret 2022 är snart igång och vi hoppas på ett klassiskt tävlingsår med inlämning fram till juni, jurymöten under sommaren och fysisk prisutdelning på Berns med Jesper Rönndahl i november 2022.

Vem är köparen?

Han heter Jan Corneliusson och är verksam i kommunikationsbranschen, bosatt i Göteborg. I sinom tid kommer han att presentera sig här på sajten.

Du har ju varit mycket aktiv i det dagliga arbetet med tävlingen. Kommer den nya ägaren att jobba lika operativt?

Den frågan ska egentligen ställas till Jan Corneliusson, men min uppfattning är att han kommer att göra det, till exempel som juryordförande och ansvarig för den strategiska utvecklingen av tävlingen.

Tävlingen har ju hittills varit fri och obunden, helt finansierad av tävlingsavgifter. Blir det en ändring på det?

Nej, det blir det inte. Vi ser det som ett av tävlingens kärnvärden att vara just fri och obunden.

Så, vad ska Björn Karlsson göra nu?

Det får vi se, men första halvåret står jag till Jan Corneliussons förfogande; det är mycket att sätta sig in i. Men jag har några projekt som fått ligga i malpåse alldeles för länge, och som jag nu hoppas få tid att förverkliga.

Känns det vemodigt?

Nej, det känns förbaskat roligt att ha säkrat framtiden för Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling.

Linnea Hansson

 

OM PUBLISHINGPRISET
Pristävlingen, som grundades 1990, syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för att skapa god kommunikation – såväl genom film som i print och på webben. Publishingpriset är fristående från branschens organisationer. En jury bedömer, förutom helheten, också fyra olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet. I filmkategorierna bedöms design, filmfoto, ljud och regi.
Mer om bedömningskriterierna

KONTAKT
Tfn 070-844 60 88, Jan Corneliusson, tävlingsdirektör
Mejl jan@publishingpriset.org
Publishingpriset Sverige AB
Flygfältsgatan 16 A, 423 37 Torslanda
https://publishingpriset.org/