Tre nya juryledamöter till Publishingpriset

Tre nya juryledamöter till Publishingpriset

PRESSMEDDELANDE 2020-06-11

Det har i dagarna blivit klart att tre nya ledamöter upptagits i juryn för Publishingpriset. De är:

Lotten Bergman, författare, föreläsare och radiopratare med inriktning på språkvård. I företaget Bergmans Bokstäver förenklar och strukturerar hon komplicerade texter. Boken Den fascinerande fotbollsregeln och andra språkfenomen reder bland annat ut hur det gick till när kanslisvenskan bragtes om livet.

Maria Eriksson-Hecht, filmregissör verksam i Stockholm. Hon arbetar i huvudsak med kortfilmer. Ett femtontal av dem har visats och prisats på filmfestivaler världen över. Filmen Jag tror jag är lite kär i dig tog hem två tunga priser på Publishinggalan 2018. För tillfället arbetar hon på sin debutlångfilm Kevlarsjäl.

Lars Kjellberg har lång erfarenhet inom repro, offset-, screen- och digitaltryck. Tryckeriägare under lång tid och tidigare styrelseledamot i branschorganisationen FESPA.

Juryledamöter sedan tidigare
Per Axbom
Lillemor Bulukin
Anna Clarén
Anna Hänström
Björn Karlsson
Lasse Liljeholm
Pernilla Olsson
Camilla Sundberg
Ingegärd Waaranperä

Ledamöterna presenteras utförligare här:
https://publishingpriset.org/jury/

—————

Frågor besvaras av Björn Karlsson
bjorn.karlsson@publishingpriset.org
070-593 11 09

Design- och kommunikationstävlingen Publishingpriset belönar redaktionell kommunikation och marknadskommunikation inom områdena film, print och webb. Den är fristående från branschens organisationer och finansieras helt och hållet av deltagaravgifter. Årets tävling är den 28:e i ordningen.